keskiviikko 25. toukokuuta 2016



Vapaantikkauksen harjoitusta




 Kurssilla opettaja sanoi, että kannattaa harjoitella tikkausta ja niimpä olen yrittänyt tehdä.Aina ei jaksa vaan tehdä tilkkuja ja siksipä yritän keksiä aina jotain ns.järkevää.Ei tämäkään järin järkevää ole,mutta aihe oli kutkuttava.


Eräs henkilö kerää musta-valkoisia kuvia ja siksipä päätin yllättää hänet tällaisella kuvalla.....saa nähdä mitä hän sanoo kun saa tämän.Kuva viittaa  jollain tapaa hänen työpaikkaansa.....Tähän kuvaan tulee vielä kehykset jotta saa laitettua seinällensä tai työpöydällensä....epäilen että menee työpaikalle.

Kirjonta on tehty pellavakankaalle joka on tuplana ja aivan tavallista ompelulankaa käytetty.

perjantai 20. toukokuuta 2016




Aplikoitu


 on tämä pieni seinätekstiili.Pohjakankaana on pellava.....kuten varmaan joku lukijoista tuntee,niin ruukku on leikattu Marimekon kankaasta ja kukkaset jostain muusta puuvillakankaasta.Tässä työssä on ollu oikein assistentti mukana....lapsenlapseni suunnitteli asetelman ja senjälkeen aloin kiinnittelemään kukkasia.Osa kukista ja lehdistä alkoi oitis varisemaan,varmaankin vanhoja oksia mukana.Tikkaus on tehty koko alalle....olisivatko kiviä tai melkein ympyröitä ainakin.


 kävin oikein ulkona kuvaamassa,kuten huomaat ei ole koolla pilattu...lev.24 ja kork.34,pieni työ taas mutta oli siinäkin väkertämistä.


 kaikki osaset ovat liimaharsolla ensin kiinnitetty,sitten ommeltu


aika "söpö"vai mitä? olen kyllä täysin hurahtanut näitä käsitöitä tekemään.....seuraava muhii jo ajatuksissa.

torstai 19. toukokuuta 2016



Puu


 näin keväällä tai alku kesästä voi kukkia ja näin myöskin tämä puu.En tiedä mitä lajia edustaa.....voi olla vaikka satupuu.

 täysin vapaatikkauksella tuotettu....runko on parilla ruskealla ommeltu

 varsinainen tikkaus on Aurifilin valkoista tikkauslankaa mutta runko,lehdet ja kukat ovat tavallista ompelulankaa.Näin siksi,että halusin tehdä ns.harjoitustyön eli vapaatatikkausta harjoittelin.

 kukat ovat hyvin harvakseltaan ommeltu ja siksi valkoista näkyy.

pohjakangas on luonnonvalkeaa puuvillapellavaa,välissä ohut polyesterivanu sekä taustana vaalea puuvilla.Koko on 31x31 eli suhteellisen pieni työ

lauantai 7. toukokuuta 2016


Seinätekstiili


 ompelin tallaisen pienen seinätekstiilin.Ruukku on leikattu Marimekon kankaasta ja kukkaset olen tenhyt vapaakirjonnalla.Kankaana on puuvilla,olen käyttänyt kierrätystekstiiliä  osittain.Kangas on ollut servetti ja sen olen laittanut valkoisen puuvillan päälle.


 servetissä oli valmiina viskoosilangalla ommellut koristeet.Tikkauksessa käytin kurssilla opittua ja voinkin sanoa,suhteellisen helppoa kun on muhinut ajatuksissa tarpeeksi.





tässä näkyy tikkaus hieman paremmin.Kokoa on 40x40cm ja tausta on myös valkoinen.Takaa löytyy ripustuskuja sekä nimikointilappu mutta en voi näyttää sitä koska työ menee lahjaksi.Toivottavasti saaja on tyytyväinen tähän söperrykseen.

torstai 5. toukokuuta 2016


Hilma



 on syntynyt 3.5.2016 klo 20.30,painoa 130g ja pituutta 36cm.Näin keväällä näitä pupuja tulla tupsahtaa,mutta tämä pupu on saanut varmaan kunnolla ruohoa tai sitten hän on perinyt kunnon geenit kun on niin tomera.Mekkoa hän joutui odottelemaan muutaman päivän.

 kovin on ilkikurinen,kuvaankin piti nousta seisomaan,toivottavasti ei tule erimielisyyksiä kovin paljon.


 esiliina on aivan käytännön syistä,sillä Hilma joutuu kaikenlaisiin töihin osallistumaan ja mekkoa pitää hieman varoa,sillä pupu perheessä ei valtavasti voi uusia vaatteita.


 onneksi on edes pitsiä esiliinan helmassa kaunistamassa.Toivottavasti pitsi tuo hieman lohtua



esiliinan henkselit on napeilla kiinni.Hilma on lähdössä muutaman kilometrin päähän uuteenkotiin,toivottavasti hän viihtyy siellä ja onhan siellä kaveri niin voivat sitten temmeltää kunnolla.Hilmalla on puuvillabatistista pöksyt.....harmi ettei näy kuvissa.