maanantai 19. maaliskuuta 2018






Virkattu ja neulottu




Villatakissa alaosa virkattu ja yläosa neulottu.Lankana olen käyttänyt konepestävää Jannea.
Nyt huomaan harmikseni,että mallini seisoo hieman oudosti,mutta lohduksena voin sanoa että kyllä takki on molemmilta olkapäiltä samanlainen vaikka näyttääkin hieman oudolta tässä.
Takki piti olla joululahja,mutta nyt eletään maaliskuuta ja valmistui aivan tänään.Saaja oli kyllä tyytyväinen vaikka joutuikin odottamaan.Takki on siis lahja lapsenilapselle.Tämän takin kanssa hänen hoikkuutensa ei näy lainkaan.







Väreinä tässä on grafiitinharmaa,vaaleanharmaa ja valkoinen.Kuvissa vaaleanharmaa näyttää vihertävälle.Täytyy kyllä todeta,olipa urakka.Alaosaan virkkasin 50 neliöö ja voi hitsi mikä päättely oli langanpätkissä.Minun tahdilla voi sanoa menneen paripäivää yksistään päättelyyn.Jos olisin ollut viisas,niin olisin päätellyt heti kun neliö valmistui.Itse virkkaus oli oikeastaa nopeaa.








Myös hihoissa on 6 neliöö.Neliöt on virkkaamalla yhdistetty.Hihoissa on leveydessä 2 ja korkeudessa 3 neliöö.Neliöiden sivuille tuli kiilat virkaten.






 Neliöiden jälkeen poimin silmukat virkkuukoukun avulla puikolle ja aloitin sileän neulomisen.Kainaloon saakka meni yhtenäisenä  ja sitten silmukat jaetaan.Mallin olen ottanut Pinterestistä ja Novitan mallihan tämä on.




Keräsin pätkät talteen ja kyllähän niitä tuli,hieman päälle 500 pätkää.Näistähän tulisi tontuntäytettä.

Kyllä voin todeta,että vaikeuksien kautta voittoon.Yläosa on purettu ja neulottu taas uudelleen.En tiedä olenko niin hömelö etten osannut vai oliko ohjeessa virheitä.Jouduin säveltämään itse.
Sain apua entiseltä työkaveriltani ja voinkin sanoa KIITOS Taru,kyllä viesteistä oli apua ja loi uskoa.
En ajatellut heti uutta samanlaista tehdä,antaa ajan kullata muistot.

8 kommenttia:

  1. Upea ja persoonallinen takki, kannatti korjata virheet. Saaja jo niin iso, että takista on iloa pitemmäksikin aikaa. Totta, se lankojen päättely ei ole niin kivaa, seuraavan kerran vähitellen. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmeli.Virheet todella kannatti poistaa.Onneksi neiti oli tyytyväinen ja onnellinen.

      Poista
  2. Huh huh. Komea takki. Hienosti yhdistetty virkkausta ja neuletta. Rauhallinen väritys. Valtavan upea, voit olla ylpeä. Kyllä minulta jäisi tekemättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Poutapilvi.Virheiden ja langanpäiden päättelyä lukuunottamatta oli kiva tehdä.Kyllä sinä saisit moisen aikaiseksi.Väritys valittii yhdessä,saaja sai kyllä sanoa sanansa ja mielipiteensä.

      Poista
  3. On kyllä nätti takki. Kova työ on myös tuollaisen tekemisessä, hieno on lopputulos. Hirveä määrä päättelemistä. Tee sinäkin patalappu pätkistä, kuten joku jossain blogissa oli tehnyt.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Vekki.Kyllä oli väkräämistä sekä lankojen päättelyä mutta nyt olen tyytyväinen.Pätkät ovat siksi lyhyitä ettei niistä saa muuta kuin tonttujen täytettä.Jos lanka huopuisi niin käyttäisin sen siihen tarkoitukseen.

    VastaaPoista
  5. Oi miten kaunis takki♥ aivan ihana! Tuollaisen tekemisessä varmasti tovi vierähtää:)

    VastaaPoista
  6. Kiitos....aikaa ei nyt laskettu tässä tapauksessa.Virkkaus meni kyllä yllättävän nopeasti,mutta päättelyyn meni sitäkin enemmän aikaa.

    VastaaPoista